Kursstart

14

SEP

BEHIND THE SCENES

BEHIND THE SCENES är en arrangörskurs framtagen av Ladieslovehiphop som ger dig kunskapen och verktygen för att skapa dina egna events och upplevelser, från start till slut. 

Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om arrangörskap och är 18+, med målet av att främja en jämställd kultur där vi gör plats och skapar förutsättningar för fler kvinnor och icke-binära på beslutsfattande positioner inom branschen. 

BEHIND THE SCENES görs i partnerskap med Ladieslovehiphop som också möjliggör praktik som en del av kursen.

Kursen innehåller 1 praktikdag på Ladieslovehiphop festival, en hemuppgift och 6 handledda kurstillfällen.

På grund av rådande restriktioner och inreseförbud mellan England och Sverige behöver Ladieslovehiphop Festival 2020 ställas in. Detta betyder tyvärr att er praktik på Ladieslovehiphop Festival också ställs in.

BEHIND THE SCENES PROGRAMMET 2021

Introduktion

Första träffen inför kursstart. Praktiskt info om kurs upplägg.

Changers Hub Alby 18:00 - 20.15

Arbeta konceptuellt och community-baserat

Vad innebär det att arbeta konceptuellt och community baserat?

Changers Hub Alby 18:00 - 20:15

Organisering & Projektledning

Vad händer när man bestämt sig vad man vill göra?  Genomgång av planering och projektledning av ett evenemang.

Changers Hub Alby 18:00 - 20:15

Marknadsföring

Gästföreläsaren och PR geniet Sulekha Daar går igenom de olika stegen av marknadsföring & PR samt hur man marknadsför på ett innovativt sätt

Changers Hub Alby 18:00 - 20:15

Artistbokning

Hur ser processen ut när du ska boka en artist? Gästföreläsaren Johanna Beckman hjälper oss med tips att tänka på innan du bokar en artist

Changers Hub Alby 18:00 - 20:15

Bidrag & Stöd

Hur söker man stöd? Vem kan få stöd och för vad? LadiesLoveHipHop delar med sig om allt de lärt sig om stöd och bidrag de senaste 3 åren.

Changers Hub Alby 18:00 - 20:15

Budget & Avslut

Hur ska du tänka när du budgeterar för ditt event? En genomgång i budgetering av ett evenemang, och vi avrundar kursen tillsammans

Changers Hub Alby 18:00 - 20:15
ANMÄLNING STÄNGD
Ladieslovehiphop

LLHH’s resa startade 2014 som ett DJ-kollektiv och klubbkoncept grundat  av barndomsvännerna Linda Nápoles, Rebecca Tegegne och Nataša Marijana. LLHH kom till  via ett samtal mellan vännerna kring bristen på kvinnlig representation och utbud av  musikaliskt innehåll i Stockholms nattliv. Tillsammans med Changers Hub har dem nu utvecklat denna kurs som tar dig från festival besökare till festival arrangör.

Partner

Vi är inte ensamma. Det finns de som har kommit före oss. Det finns stängda dörrar som har öppnats, platser vid bord som erbjudits och vägar fram som breddats.. En ny era av drivna, ambitiösa och målmedvetna changers är on the rise men än väntar alltför många på att komma in i möjligheternas rum. Därför nöjer vi oss inte. Därför utmanar vi strukturer och skapar nya på stark och jämlik grund. Där den ena slutar, tar den andra vid, för att sen lämna över till nästa. För varje dag blir vägen bredare, vi blir fler, rummen rymligare och vägen till våra drömmar verkligare.
100%