GLOBAL UTMANING

CHANGER HUB I UPPDRAG FÖR TANKESMEDJAN GLOBAL UTMANING

“Planera en stad för flickor - och den kommer fungera för alla”. Det är teorin bakom #Urban Girls Movement. #Urban Girls Movement är ett innovationslabb som initierades av Tankesmedjan Global Utmaning. Syftet var att förbättra flickors och unga kvinnor uppväxtvillkor i snabbt växande, socio-ekonomiskt utsatta, urbana områden, genom feministisk stadsplanering. 

Under två år har 15 tjejer från Fittja utvecklat och förbättrat ett område i Fittja utifrån egna perspektiv och behov. Arbetet skedde i nära samarbete med bl.a. arkitekter, stadsplanerare, forskare inom stadsplanering/jämställdhet 

Arbetet togs frem med hjälp av workshops och Minecraft. 

Victoria Escobar, Changers Hub medgrundare, var delaktigt i hela projektet. 

Changers Hub fick dessutom uppdraget att rekryterar tjejerna som deltog under två år.

Läs #Urban Movement Girls rapporten

Vi är inte ensamma. Det finns de som har kommit före oss. Det finns stängda dörrar som har öppnats, platser vid bord som erbjudits och vägar fram som breddats.. En ny era av drivna, ambitiösa och målmedvetna changers är on the rise men än väntar alltför många på att komma in i möjligheternas rum. Därför nöjer vi oss inte. Därför utmanar vi strukturer och skapar nya på stark och jämlik grund. Där den ena slutar, tar den andra vid, för att sen lämna över till nästa. För varje dag blir vägen bredare, vi blir fler, rummen rymligare och vägen till våra drömmar verkligare.
100%