Ett movement som drar världen framåt

 

Vad är Changers Hub?

Changers Hub är ett innovationshus i Alby, Botkyrka samt en hub i Stureplan. Utöver coworking space erbjuds även kurser, inspirationsföreläsningar, events och idécoachning. Visionen är att demokratisera framgång så att alla unga får samma möjlighet att förverkliga sina idéer och påverka sin framtid oavsett startsträcka.

Changers Hub startade sent 2015 och har vuxit otroligt snabbt; medlemsantalet i nätverket är mer än 1000 pers, kontorsytan har ökat från 20 till 500 kvadratmeter, från en hub till två hubbar, orterna som changers kommer ifrån täcker nu Stockholms samtliga tunnelbanestationer i ytterstaden, verksamheten har figurerats i medier såsom Di Digital, SVT, Södra Sidan och P4 samt att teamet bakom Changers Hub har bland annat blivit utsedda till Årets Supertalanger inom kategorin Samhällsbyggarna av Veckans Affärer, Framtidens 99 Mäktigaste av TCO, Årets Digitala Inspiratör av IDG.se/CIO Sweden samt Sveriges Mest Lovade Företagare av Företagarna.

Changers är främst unga vuxna från ytterstadsområdena mellan 16-29 år.


Våra hubbar


Bakgrund

Vi undersökte vilka hinder unga oerfarna entreprenörer möter i sina resor genom ett mentorskapsprogram som hette Botkyrkas Banbrytare, som gjordes i samarbete med Botkyrka Kommun, Vinnova och Tillväxtverket. Nyckelord från resultatet var att unga är i behov av kunskap, inspiration och nätverk. Augusti 2015 bestämde vi oss för att starta en verksamhet med de tre nyckelorden som underlag och därmed föddes Changers Hub.

Changers Hub medgrundare är Amanias Abraha, Siduri Poli, Victoria Escobar och Fares Hamed. Alla kommer från ytterstaden och tyckte att det fanns ett stort glapp mellan sina egna ambitioner och möjligheter för att nå mål när de själva växte upp. För att ta sig uppåt var det fler omvägar än för unga som växer upp i andra områden. Den omvägen ville de korta ner och istället skapa - genvägar - för kommande unga entreprenörer, go-getters, do'ers och förändrare att kunna ta sig till mål, förverkliga sina idéer och uppfylla drömmar.


The TED-talk

Checka in vårt TED-talk som vår medgrundare fick göra när hon reppade oss på en av världens största scener.